Adauga un articol nou

Casa eficienta energetic - o optiune pentru casa viitorului

Casa eficienta energetic - o optiune pentru casa viitorului

Tendinta generala, atat in Europa, cat si la noi, este de a adopta un stil de viata sanatos, ecologic si independent. Idealul in acest sens, atat pentru arhitecti si constructori, cat si pentru beneficiari, este standardul caselor pasive: eficiente energetic, sanatoase si economice, aceste case sustenabile fac viata mai usoara proprietarilor. Pentru a se incadra in standardul impus de casa pasiva, o constructie trebuie sa aiba un consum cu incalzirea sau racirea sub 15 kWh/mp/an, sa fie foarte etansa, iar consumul total de energie primara sa se situeze sub 120 kWh/mp/an.

Lindab propune o solutie inovatoare de casa pasiva, casa „proiect pilot” pentru aceasta solutie fiind deja construit. Lindab Construline este o solutie inovatoare pentru o casa eficienta energetic sau o casa pasiva: un sistem constructiv bazat pe panouri realizate din profile metalice cu pereti subtiri, care ofera posibilitatea de a da orice forma constructiei.

Datorita materialelor moderne folosite la constructia unei case eficiente energetic, solutia Lindab favorizeaza un stil de viata la standarde ridicate, insemnand: sanatate – prin peretii etansi si ventilatia controlata cu aer proaspat; componenta ecologica – prin utilizarea structurii metalice in locul unei structuri din lemn, dar si prin utilizarea termoizolatiei care reduce considerabil consumul de energie si independenta – prin invulnerabilitatea la pretul in continua crestere al petrolului si al gazului.

Solutia propusa este un sistem modern si vine ca o alternativa la metodele traditionale, ce permite economisirea timpului si a banilor. In plus, proiectantii au la dispozitie un pachet complet de softuri, pentru dimensionarea, modelarea 3D a cladirii, realizarea de scenarii de termoizolare si liste complete de materiale. In final clientul va beneficia de o casa cu fundatii reduse, cu grad inalt de rezistenta si rigiditate, stabilitate seismica, izolare termica si acustica. Mai mult, montajul este facil si rapid, cu pierderi mici de materiale.

O astfel de casa se poate comanda la pachet, la rosu sau la gri – varianta cea mai completa, ce include fundatie, structura, placajele, termoizolatiile interioare, folii antivapori, acoperisul, termozolatia exterioara, instalatiile, tamplaria exterioara si montajul.

Clientii pot alege, de asemenea dintre mai multe variante: Energy Plus, Comfort sau Avantage. Oricare dintre cele trei variante se incadreaza sub cerinta minima a reglemantarilor actuale din Romania pentru incadrarea in Clasa A de eficienta energetica, de –0.40 W/mpK, iar Varianta Energy Plus se incadreaza chiar in standardele necesare pentru o casa pasiva. Mai mult, datorita flexibilitatii acestei solutii si libertatii arhitecturale depline, beneficiarii se vor bucura de o locuinta eleganta, cu prestanta.

Articol adaugat de Lindab RomaniaAlte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy