Adauga un articol nou

Despre tehnologia Inverter pentru aparatele de aer conditionat

Aerele conditionate sunt tehnologii dificile care le dau batai de cap multor oameni, mai ales celor ingriorati de facturile de energie electrica. In momentul in care un aparat de racire este adaugat pe lista electrocasnicelor locuintei noastre, costurile facturilor de la sfarsitul lunii cresc semnificativ. Desi este dificil sa reducem semnificativ impactul aerului conditionat in consumul de curent, putem manageria costurile prin alegerea unui dispozitiv cu o tehnologie moderna, prin a ne asigura ca aparatul este intretinut si igienizat corespunzator si prin a asigura protectia locuintei noastre impotriva razelor directe ale soarelui.

Cand vine vorba de tehnologie, pana de curand sectiunea de aere conditionate nu a fost vizata de mari performante. Insa cele mai moderne si mai eficiente tehnologii care sunt disponibile in prezent pe piata sunt cele cu Inverter. Tehnologia Inverter este creata in asa fel incat sa economiseasca pana a 30-50% din consumul de curent (per unitate) fata de un aer conditionat obisnuit. Iata ce trebuie sa stiti despre aparatele de aer conditionat cu tehnologia Inverter.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Pentru cei mai multi dintre noi, aerul conditionat nu face decat sa sufle aer rece in locuintele noastre incinse de canicula verii pana cand atinge temperatura dorita de noi. Dar oare chiar asa functioneaza aceste dispozitive? De fapt, in timpul procesului de racire, un aparat de aer conditionat foloseste aerul interior casei, il raceste prin trecerea intr-un evaporator si il resufla in camera. Este chiar metoda opusa fata de functionarea vechilor modele care preluau aer din afara, il raceau si il introduceau in locuinta. Alaturi de evaporator, un aer conditionat are un compresor cu freon ( gaz refrigerant) care raceste rapid aerul.

Intr-un aer conditionat obisnuit:

Compresorul este fie oprit, fie pornit. Cand acesta functioneaza, ucreaza la capacitate maxima si consuma nivelul cel mai inalt de electricitate pentru care a fost creat. Cand termostatul atinge nivelul setat in AC, compresorul se oprest si ventilatorul continua sa functioneze. Cand termostatul inregistreaza o depasire a temperaturii setate, compresorul reporneste.

Ce este tehnologia Inverter?

Tehnologia Inverter functioneaza asemenea unui accelerator pentru masini. Cand compresorul are nevoie de mai multa sau mai putina putere, acesta ii confera necesarul. Cu aceasta tehnologie, compresorul functioneaza continuu, dar consuma un nivel optim de energie in functie de temperatura aerului pe care trebuie sa il raceasca, dar si in functie de nivelul setat in termostat. Viteza si puterea compresorului sunt ajustate automat. Aceasta tehnologie a fost dezvoltata in Japonia si a fost folosita cu succes in spatiu nipon pentru aparate de aer conditionat si frigidere

Care sunt beneficiile tehnologiei Inverter?

Toate aerele conditionate sunt create pentru a functiona la capacitate maxima, ceea ce inseamna ca un AC de 1.5ton este gandit pentru o camera de anumite dimensiuni si cel de 1ton pentru o alta incapere. Un aer conditionat cu inverter va functiona constant, dar va cnsuma doar energia minim necesara pentru a mentine nivelul de temperatura pe care l-ai ales. In alte cuvinte, acest dispozitiv auto-regeaza capacitatea in functie de necesarul de racire al camerei.

Desi aerul conditionat cu Inverter regleaza capacitatea calorica in functie de nevoile locuintei tale, este foarte important sa instaam un aer conditionat de marimea potrivita in functie de dimensiunile casei noastre. Cereti sfatul specialistilor si asigurati-va ca faceti cea mai buna alegere cat priveste marimea aparatului de aer conditionat.

Pe scurt despre tehnologia Inverter

In ultimii ani, s-au realizat progrese importante cat priveste tehnologiile aparateor de climatizare. Cele mai populare aparate de aer conditionat prezinta acum tehnologia Inverter. Ce presupune aceasta mai exact? Este vorba de un sistem modulator care schimba temperatura din casa in functie de nevoile tale. Prin faptul ca este evitata oprirea si pornirea frecvente ale aparatului, acesta va avea un consum mai redus datoria eficientei sporite. Atentie insa la costurile unui astfel de aer conditionat cu Inverter care pot fi destul de piperate. Cu toate acestea, investitia initiala poate fi usor amortizata in timp, intrucat consumul de enerfie electrica este redus semnificativ, facand din aparatele de aer conditionat cu Inverter alegerea ideala pentru locuinta ta.

Articol adaugat de serviceaerconditionatAlte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy