Adauga un articol nou

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA

Semineele sunt elemente care intregesc stilul decorativ al unui spatiu interior, conferind farmec si creand un ambient confortabil si calduros. Datorita rolului dublu, de incalzire si decor, semineele sunt piese centrale care se amplaseaza de obicei aproape de mobilier, fie incorporate in acesta, montate pe un perete, in mijlocul incaperii, in colt sau langa piesele de mobilier.

Criterii de selectie a unui semineu
Alegerea unui semineu trebuie sa tina cont de caracteristicile tehnice ale modelului, de tipul de montaj, nivelul de intretinere solicitat, usurinta in utilizare si functiile pe care le are. Exista aspecte care variaza in functie de model, precum gradul de confort, intretinerea, treptele de putere, modul de reglare a temperaturii si alte dotari suplimentare.

Tipuri de seminee
Semineele pe gaz confera un grad sporit de eficienta si de siguranta, alimentarea fiind intrerupta daca flacara se stinge accidental. Nu produc fum si nu necesita un cos pentru fum, sunt foarte simplu de utilizat si sunt prevazute cu un termostat pentru reglarea temperaturii. Se potrivesc oricarui tip de spatiu, indiferent de dimensiune si functioneaza perfect cu o evacuare similara celei de la centrala termica. Datorita designului specific, se creeaza impresia ca utilizeaza lemne reale.

Semineele pe etanol sunt in trend, confera o nota avangardista si vin intr-o gama variata de modele - patrat, oval, rotund etc. Etanolul este obtinut din plante si este un bio-alcool sub forma de gel care arde fara a genera reziduuri si miros si fara a emana bioxid de carbon. Sunt usor de instalat si de intretinut. Datorita dimensiunilor mici, pot fi mutate cu usurinta dintr-un spatiu in altul, insa nu incalzesc spatiul, avand mai mult rol decorativ.

Semineele electrice sunt practice, usor de utilizat si instalat si nu necesita o ingrijire speciala. Se conecteaza la priza, efectele dorite fiind obtinute prin setarea modului de functionare. Flacarile si bustenii care ard sunt proiectate pe un ecran digital, iar sunetul este redat dintr-un difuzor.

Semineele cu lemne creeaza o ambianta placuta, insa necesita o ingrijire atenta si un montaj special. Sunt prevazute cu cos pentru fum si elemente de protectie.

Semineele cu boiler incorporat au avantajul de a oferi apa calda, scazand costurile alocate incalzirii si intretinerii.

Elementele decorative ale semineului
Partea decorativa a unui semineu are rolul de a reintregi estetica spatiului, completand elementele de mobilier si design deja existente si definind stilul de amenajare.
Semineele confectionate din piatra decorativa confera o nota eleganta si sunt rezistente in timp.

Tipuri de focare

Focarele definesc designul flacarilor, comoditatea utilizarii, tipul de evacuare si asigura gradul de incalzire a spatiului. Sunt confectionate din materiale diferite si au caracteristici specifice.

Focarele din fonta imbracate in caramida sau samota sunt foarte eficiente pentru incalzirea rapida si pastrarea caldurii pe o durata mare, insa necesita intretinere periodica.

Focarele din otel cu samota creeaza o temperatura mai mare in camera de ardere, au un radament crescut si asigura o ardere completa a combustibilului. Consumul de lemne este mai mic, depunerile de cenusa sunt semnificativ mai mici, iar intretinerea focarului se efectueaza repede si cu o frecventa mai mica.

Semineele cu focare inchise sunt practice si eficiente, elimina riscurile si asigura o incalzire eficienta.

Tipuri de sticla

Tipurile de sticla variaza in functie de stilul semineului, pentru cele rustice, fiind ideale usile cu sticla in forma prismatica, in timp ce pentru semineele pe colt se recomanda usile cu sticla semirotunda, iar pentru cele moderne, se potrivesc cel mai bine usile cu sticla amplasata pe mai multe laturi pentru a spori gradul de vizibilitate a focului. E bine sa aveti in vedere ca focarele cu deschidere verticala sunt mai usor de curatat.

De ce sa optezi pentru un semineu
In afara rolului estetic, semineele incalzesc spatiul in care sunt amplasate si au un randament mai mare decat sobele clasice. Un semineu retine si emana caldura si dupa stingerea focului, contribuind semnificativ la diminuarea costurilor alocate incalzirii, caldura putand fi directionata si catre alte spatii decat cele in care se afla. In functie de model si caracteristici, semineele au puteri variate de incalzire.

Pentru a optimiza gradul de incalzire, se recomanda alegerea modelelor in functie de capacitatea de incalzire, pentru spatiile mai mari, fiind necesare modele care au o putere mai mare de 2000 watti, in timp ce pentru spatiile de dimensiuni medii sunt recomandate modelele de 1600-1800 watti.

Indiferent de tipul de semineu ales, este bine sa apelati la o echipa de profesionisti pentru instalare pentru a va asigura ca evitati riscurile unui montaj nereusit.

Articol adaugat de Seminee Deus



Alte articole

Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Centrala pe lemne, solutia pentru o casa calduroasa la consum avantajoasa
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy