Adauga un articol nou

Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.

Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.

Galeria Galateca expune pentru prima data in Romania creatiile artistului japonez Hirotoshi Ito, recunoscut pentru amestecul de umor si absurd din opera sa. Straniile lucrari ale lui Hirotoshi Ito se pot admira la galeria Galateca in perioada 10-14 octombrie, in cadrul expozitiei ”Pleasures of Paradox. The fine stone”. Intrarea este libera!
Artistul japonez cauta sa convinga privitorul ca piatra nu este doar dura, rece, aspra si inabordabila. In toate lucrarile lui piatra este maleabila, calda, aproape umana. Meticulos, cu talent si multa imaginatie, Hirotoshi Ito reuseste sa puna idei provocatoare in piatra si sa ofere o noua perspectiva in fiecare lucrare a sa.Hirotoshi Ito s-a nascut in 1964 si provine dintr-o veche familie de pietrari. A absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts in 1982 si a continuat de atunci sa provoace lumea cu lucrarile lui realizate din piatra naturala. Creatiile sale plastice fac parte din mai multe colectii particulare si sunt gazduite de diferite muzee.

Expozitia ”Pleasures of Paradox” reprezinta un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de catre PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatra naturala din Romania. Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE: Ne dedicam complet proiectelor curajoase pe care le sustinem si vrem sa punem Romania pe harta liderilor in design si arhitectura. Pentru noi, fiecare bucata de piatra naturala este o opera de arta sculptata de natura: unica, expresiva, tulburatoare. De aici si admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne serveste drept sursa de inspirație, dar si dorinta de a prezenta universul sau comic-absurd acasa, in Romania.

Articol adaugat de PiatraOnlineAlte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Centrala pe lemne, solutia pentru o casa calduroasa la consum avantajoasa
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy