Adauga un articol nou

Cele mai intalnite probleme ale aparatului de aer conditionat

Cele mai intalnite probleme ale aparatului de aer conditionat

Este normal ca problemele cu aparatul de aer conditionat sa fie observate abia in zilele toride de vara, atunci cand temperaturile devin insuportabile. Defectiunile nu sunt mereu din vina echipamenului vechi sau slab performant al dispozitivului. Un sistem de racire neglijat poate avea un randament slab, esuand in a mentine o locuinta racoroasa si convertind lipsa de performanta in facturi usturatoare de energie electrica. Iata cateva dintre motivele pentru care aparatul tau de aer conditionat nu functioneaza asa cum ar trebui.

Filtre Imbacsite

Filtrele sunt componente ce aduna praf si numerosi alergeni. Pe langa pericolul pe care il reprezinta pentru sanatatea ta si a familiei tale, in special in cazul celor ce sufera de alergii sau probleme respiratorii, aceste filtre sunt o problema si pentru functionarea proprie a aparatului tau de aer conditionat. Filtrele imbacsite restrictioneaza circulatia aerului in conducte, scazand eficienta si reducand abilitatea de a raci aerul. Daca nu ai apucat sa cureti filtrele aerului conditionat, nu ezita sa o faci acum. Cu toate aceastea, in cazul unor dispozitive mai complexe sau care nu au mai fost curatate o perioada indelungata, este necesar sa cereti ajutorul unei firme specializate in servicii de igienizare si mentenanta aer conditionat. Este necesara si inlocuirea filtrelor la un anumit interval de timp, pentru a fi siguri de performanta acestora.

Se infiltreaza aer cald

Daca aerul cald se strecoara in locuinta ta in ciuda folosirii aparatului de aer conditionat, trebuie sa verificati etansarea ferestrelor pentru a fi siguri ca nu aceasta este cauza aerului cald. Este insa posibil ca aparatul de aer conditionat sa nu mai dea randament, caz in care aveti nevoie de interventia unui profesionist care sa va ofere un diagnostic pentru aparat.

Electrocasnice in apropiere

Montarea aparatelor de aer conditionat in baie sau bucatarie este o alegere populara, insa care poate scurta durata vietii dispozitivului. Aburul, fumul si caldura degajata de alte electrocasnice duc la suprasolicitarea aparatului care va ceda in scurt timp. Aveti grija, deci, sa evitati amplasarea aerului conditionat in apropierea electronicelor si electrocasnicelor care degaja caldura si care vor deregla climatizarea.

Termostatul este setat gresit

Daca sistemul de climatizare a casei functioneaza pe baza unui termostat, trebuie sa aveti grija la setarile acestuia. Fiti atenti la temepratura aleasa pentru locuinta voastra care ar trebui sa fie cu 1-2 grade mai mare decat normalul atunci cand nu sunteti acasa. Trebuie sa aveti grija si la consumul de electricitate si sa tineti minte regula: orice grad in plus la termostat inseamna o economisire de aproximativ 3% din totalul facturii lunare.

Este prea insorit in casa

Soarele este cauza temperaturilor de la nivelul aerului, dar razele directe ale acestuia cresc brusc temperaturile, iar cei cu fatada apartamentului indreptata spre soare o mare parte din zi stiu acest lucru. Solutia la indemana este sa acoperiti ferestrele cat mai bine, insa plantarea unor copaci care sa umbreasca locuinta si sa tempereze clima locala este o solutie de lunga durata.

Plante crescute in compresor

Compresorul extern al aerului conditionat necesita un circuit corect al aerului pentru a functiona corespunzator, asa ca aveti grija la spatiul dintre acesta si plante. Trebuie sa mentinem 1-1,5 m intre compresor si cea mai apropiata planta pentru a fi siguri ca aerul poate circula, asigurand performanta aparatului de aer conditionat.

Ati uitat de verificarile anuale

Fiind dispozitive atat de complexe, aparatele de aer conditionat necesita verificari amanuntite cel putin de doua ori pe an: inainte si dupa sezonul estival. Sfatul nostru este sa apelati la o firma specializata in servicii de mentenanta, reparatii si igienizari care sa se asigure de functionalitatea deplina si in conditii de siguranta ale dispozitivului vostru de climatizare. Profesionistii pot schimba si dezinfecta filtrele si furtunele de evacuare a apei si pot oferi un diagnostic in cazul randamentului scazut al dispozitivului. Nu ezitati deci sa contactati o astfel firma specializata care sa se ingrijeasca de aparatul vostru de aer conditionat.

Nu uitati!

Aparatele de aer conditionat sunt vitale pentru a asigura confortul termic al locuintei voastre pe timp de vara, astfel ca a avea grija de functionalitatea acestuia este importanta din mai multe aspecte. In primul rand, va mentine o temperatura confortabila pentru caminul nostru, evitand riscul de a ne imbolnavi din cauza mucegaiului sau al alergenilor din filtre. Nu uitam nici de factura la curent care poate fi redusa semnificativ printr-o ingrijire corespunzatoare a aparatului de aer conditionat.

Articol adaugat de aerconditionat.org



Alte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy