Adauga un articol nou

Sfaturi utile pentru locuință: Cum alegi corect mobila de bucătărie?

Sfaturi utile pentru locuință: Cum alegi corect mobila de bucătărie?

Orice persoană care deține o locuință proprie s-a confruntat în mod sigur cu aspectele problematice legate de design-ul interior. Cu toții, în această situație, ne-am dori să avem alături un expert în domeniu atunci când facem cumpărăturile, în special dacă ne gândim că produsele destinate casei (fie ele piese de mobilier sau mici accesorii) ating per total costuri destul de piperate. De asemenea, un alt amănunt, comun tuturor celor care se lovesc de astfel de impedimente, ține de faptul că principala dorință când vine vorba de decorarea unei case este ca fiecare încăpere în parte să aibă farmecul său.

Așadar, bucătăria este una dintre cele mai importante camere asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenția. De ce spunem asta? Ei bine, cine nu petrece majoritatea timpului în bucătărie, fie pentru gătit, pentru a citi ziarul, pentru a savura diverse delicii culinare sau, pur și simplu, pentru a se bucura de compania celor dragi la o cană de cafea? Din acest motiv, mobila de bucatarie trebuie să îndeplinească mai multe cerințe decât, de exemplu, mobilierul pentru dormitor, și anume:
- să ofere confort, dar să dispună și de elemente special create pentru a nu fi afectate de aburi, de căldură sau de diverse produse culinare;
- să fie cât mai calitativă, deci confecționată din materiale rezistente;
- să fie realizată la dimensiuni bine alese, astfel încât să ofere senzația de cameră cât mai aerisită;
- să se prezinte sub forma unui model cât mai aparte, oferind unicitate;
- să țină cont de ideea cromatică dorită pentru această încăpere.

Întrucât pentru a alege mobila de bucătărie, riscăm să ne confruntăm cu dureri de cap numeroase, cel mai recomandat ar fi să apelăm la sfaturile unor specialiști în acest domeniu extrem de vast. Un bun exemplu în acest sens este chiar echipa celor de la arta-mobilei.ro. Reprezentanții acestei companii, experte în mobilier, oferă produse realizate din pasiunea pentru arta lemnului. Mobila de bucătărie dă cu totul o altă definiție acestei game de articole, fiind disponibilă clienților atât din materiale precum PAL, cât și din MDF, în modele diversificate. De altfel, și culorile sunt cât mai variate pentru ca orice persoană interesată să poată lua decizia ce coincide perfect cu gusturile sale.

Având în vedere că alegerea mobilei de bucătărie poate pune frecvent în încurcătură persoanele ce își doresc să decoreze cât mai precis această încăpere, specialiștii de la arta-mobilei.ro vin cu o serie de sfaturi utile. Așadar, aceștia recomandă:

1. Să aleagă mobila de bucătărie fără să încarce prea mult încăperea

Nu au fost deloc puține acele cazuri în care familiile alegeau piesele de mobilier cât mai mari, însă reveneau după scurt timp pentru a achiziționa o altă mobilă, întrucât prima decizie nu fusese una practică.

Așadar, pentru a evita încărcarea camerei inutil (întrucât, în mod sigur vor rămâne multe dulapuri goale și nefolosite), dar și pentru a vă putea bucura într-o manieră cât mai relaxantă de mesele în familie, respectiv de accesul ușor la orice produs casnic aveți nevoie, se recomandă atenție la dimensiunile dorite pentru mobila de bucătărie.

2. Să se folosească de dimensiunile camerei în cea mai eficientă manieră

Atunci când achiziționați un imobil, pe documentele aferente acestui proces de cumpărare sunt trecute în detaliu dimensiunile fiecărei camere în parte. Dispunând de aceste informații prețioase, echipa arta-mobilei.ro, vă sfătuiește să apelați la o persoană specializată în domeniul mobilierului pentru a vă alege exact dimensiunile la care va fi creată mobila dumneavoastră de bucătărie. De asemenea, trebuie să țineți cont și de produsele electrocasnice, așa cum sunt frigiderul, chiuveta, sau aragazul, care la rândul lor reduc din spațiul alocat inițial.

3. Calitatea și întreținerea mobilei pe termen lung

La momentul actual, există foarte multe firme ce realizează mobilă din cea mai proastă calitate, îmbinată greșit și care cedează încă din primele luni. Pentru a evita asemenea neplăceri, recomandat ar fi să alegeți furnizori care să realizeze piesele de mobilier din PAL sau din MDF (cele mai populare materiale pentru mobila de bucătărie).

Tot aici, trebuie să se țină cont de faptul că mobila de bucătărie este cea mai uzată din toate elementele mobiliere din casă, dar mai ales aceasta intră în contact cu aburii mâncărurilor, cu apa și cu produse care lasă în urmă pete greu de îndepărtat.

4. Cromatica plăcută îmbinată cu elemente practice

Pe cât de importantă este culoarea unei mobile pentru această încăpere, pe atât este de relevantă utilitatea sa. Orice familie își dorește elemente de mobilier cât mai atractive din punct de vedere estetic, însă trebuie să se țină cont și de volumul obiectelor care urmează să fie depozitate în interiorul acestora.

Așadar, având în vedere toate aceste aspecte menționate mai sus, familiile care sunt în căutare de mobilier pentru bucătărie trebuie să se gândească bine înainte de a face o alegere. Accesând site-ul web arta-mobilei.ro, vă puteți face o idee despre cum trebuie să arate bucătăria dumneavoastră dacă veți achiziționa mobilier calitativ, plăcut cromatic și inteligent realizat.

Articol adaugat de arta-mobilei.roAlte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy